WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK
WŁOSKIEGO SERA TWARDEGO
VEGANAGGIO TO WEGAŃSKI PRODUKT O SMAKU WŁOSKIEGO SERA TWARDEGO. WYTWARZANY NA BAZIE OLEJU KOKOSOWEGO JEST BOGATY W NIEZBĘDNĄ DLA ORGANIZMU WITAMINĘ B12 ORAZ MAGNEZ. NIE ZAWIERA GMO, GLUTENU ANI SOI, CO POWODUJE ŻE SPROSTA OCZEKIWANIOM NAWET NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCYCH SMAKOSZY. VEGANAGGIO PRZYGOTOWYWANY W POSTACI 200 GRAMOWEGO BLOKU UMOŻLIWIA SERWOWANIE GO ZARÓWNO W FORMIE WIÓREK JAK I PLASTRÓW.
MASA NETTO 200 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 1358 KJ/327 KCAL
TŁUSZCZ 25 G
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 22,5G
WĘGLOWODANY 25 G
W TYM CUKRY 0,5 G
BIAŁKO 1 G
SÓL 2,8 G.
WODA, 25 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL MORSKA, AROMAT PARMEZANU, BARWNIK: KAROTENY, MLECZAN ŻELAZOWY. WITAMINA B12
Risotto z kurkami i Veganaggio
Składniki:
250 g ryżu arborio
500 umytych kurek
1 ½ litra bulionu warzywnego
1 cebula
2 ząbki czosnku
szklanka wina wegańskiego
oliwa
60 g tartego Veganaggio
gałązka tymianku i rozmarynu
Sposób przygotowania:
Podsmaż cebulę, czosnek, tymianek i rozmaryn.
Umyj bardzo dokładnie kurki, podsmaż je na oliwie na innej patelni.
Na patelni z cebulą wsyp ryż arborio, wlej wino. Po minucie zacznij zalewać ryż bulionem, aż całość wsiąknie i ryż stanie się miękki.
Użyj tarki z małymi oczkami do Veganaggio i dodaj do ryżu. Spróbuj swojej potrawy, dodaj pieprzu i soli do odpowiedniego smaku.
Dodaj kurki, wymieszaj. Podawaj ze świeżą pietruszką.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności