WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK
CHEDDAR
WEGAŃSKIE PLASTRY O SMAKU CHEDDARA O STRUKTURZE, AROMACIE I SMAKU POPULARNEGO CHEDDARA. DZIĘKI GRUBYM PLASTROM DOSKONALE PASUJE DO KANAPEK, A PO POKROJENIU W MNIEJSZE CZĘŚCI – DO SAŁATEK I PRZEKĄSEK. NADAJĄCA SIĘ DO TOPIENIA KONSYSTENCJA SPRAWIA, ŻE TO IDEALNY WYBÓR DO ZAPIEKANEK, TOSTÓW, BURGERÓW I PIZZY. TO W PEŁNI ROŚLINNY PRODUKT, ODPOWIEDNI NIE TYLKO DLA WEGAN I WEGETARIAN, ALE TAKŻE DLA OSÓB Z NIETOLERANCJĄ LAKTOZY; CO WIĘCEJ, JEST BEZGLUTENOWY I WOLNY OD SOI ORAZ OLEJU PALMOWEGO.
MASA NETTO 125 G
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G:
ENERGIA 100 KJ / 50 KCAL
TŁUSZCZ 10 G
W TYM KWASY NASYCONYCH 10 G
WĘGLOWODANY 10 G
W TYM CUKRY 10 G
SÓL 0 G
BIAŁKO 0 G
WODA, 23 % OLEJ ROŚLINNY (OLEJ KOKOSOWY), SKROBIA MODYFIKOWANA, SÓL MORSKA, POMIDOR 0,2%, BAZYLIA 0,1%, AROMAT POMIDORA, BARWNIK: KAROTENY. PRODUKT BEZGLUTENOWY. BEZ GMO. BEZ KONSERWANTÓW.
Quiche z plastrami o smaku Cheddara
Składniki:
SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD:
1 szklanka mąki orkiszowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
6 łyżek oleju kokosowego
2 łyżki zimnej wody
SKŁADNIKI NA MASĘ:
paczka tofu naturalnego
1/2 szklanki mleka roślinnego
1/4 szklanki mąki kukurydzianej
2 łyżki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
1 papryczka chilli
1 łyżeczka musztardy
pieprz
sól
plastry wegańskie Veganation Cheddar
ulubione warzywa
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.
Wszystkie składniki na kruchy spód uformuj w ciasto i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
Tofu, mleko roślinne, mąkę kukurydzianą, olej rzepakowy, czosnek, chilli oraz musztardę zblenduj do uzyskania gładkiej masy.
Dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij ciasto z lodówki i równomiernie wyłóż nim spód blaszki.
Spód przykryj papierem do pieczenia i wsadź do piekarnika na 17 minut.
Po tym czasie, na spód wylej masę. Na górze ułóż plasterki wegańskie Veganation oraz pokrojone warzywa.
Piecz przez 35 minut.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności